Aandelentips, voor U gelezen

3 jaar 2 maanden geleden

Alexandre Bompard is als nieuwe CEO begonnen in juli 2017 en mocht sindsdien al halfjaarsresultaten presenteren, die onder de analistenverwachtingen lagen. Bovendien werd er een winstwaarschuwing gegeven voor het volledige jaar. De uitdagingen voor Alexandre Bompard zijn niet min. Het hypermarket model inFrankrijk (20% van de groepsomzet en 75% van de omzet in Frankrijk) slaat nietmeer zo aan bij de klanten. Het zijn namelijk vooral de buurtwinkels die het goeddoen. Alexandre Bompard moet bijgevolg proberen een nieuw elan te geven aan de Franse hypermarkten. Bovendien heeft Carrefour een achterstand opgelopen in dedigitale transformatie en zullen ook daar zware investeringen nodig zijn. De structuur van de Carrefour Groep is eveneens aan vereenvoudiging toe.De publicatie van de halfjaarscijfers resulteerde in een sterke koersdaling en een daling van het consensus koersdoel naar 20 EUR per aandeel. We blijven bijgevolghet aandeel kopen met een koersdoel van 20 EUR.

3 jaar 3 maanden geleden

Uit de update bij de halfjaarresultaten blijkt dat de problemen bij IBA nog groter zijn dan aanvankelijk gedacht. Het bedrijf heeft het moeilijk om zijn groeiversnelling te managen en dat tast de winstgevendheid aan. Bovendien liet het management weten dat een van hun concurrenten heviger op prijs begint te concurreren, wat ook op de winstmarges drukt. De vooruitzichten voor minstens de komende twee jaar zijn daardoor niet goed. We zijn het vertrouwen in het management van IBA kwijt na drie winstwaarschuwingen in een half jaar en zien nog weinig potentieel in het aandeel op korte termijn: de opinie gaat naar ‘underperform’. Het management zal de komende kwartalen met resultaten eerst moeten aantonen dat het de huidige problemen kan aanpakken om het vertrouwen van beleggers terug te winnen.

3 jaar 3 maanden geleden

UBS haalt ING Groep van zijn lijst van favoriete Europese bankaandelen, na de sterke koersstijging dit jaar, terwijl ABN AMRO wel op de lijst blijft staan. Dit bleek uit een maandag gepubliceerd sectorrapport van de Zwitserse zakenbank.

Beide bankaandelen behielden hun koopadvies.

De analisten meenden dat eerder gesignaleerde thema's voor de bankensector "uitgespeeld" zijn, met name voor de verwachte impact van een stijgende rente, waarvan de eerste 100 basispunten al zouden zijn ingeprijsd.

UBS verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) in 2019 de negatieve depositorente zal schrappen maar de analisten denken dat de positieve impact op de marges van banken beperkt zal zijn. UBS merkte op dat banken die niet sterk van een hogere rente zullen profiteren, zoals ABN AMRO, ook aantrekkelijk kunnen zijn.

Zekerheid over de teruggave van overtollig kapitaal door banken met sterke buffers is er ook niet voor beleggers, waarschuwden de analisten, zolang niet duidelijk wordt wat het Bazels Comité voor het bankentoezicht besluit over het zogenaamde Basel IV-pakket van kapitaaleisen. Dat besluit volgt mogelijk pas in 2018.

Ook moet er nog meer duidelijkheid komen over wat de gevolgen zijn van de nieuwe boekhoudstandaard IFRS 9. Die kan "lelijk" uitvallen en leiden tot veel volatielere winstcijfers voor banken ten tijde van een economische recessie, verwacht UBS.

3 jaar 3 maanden geleden

ING heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 50,00 naar 55,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten van ING is Euronext koopwaardig omdat de concurrentie op de derivatenmarkt ten goede keert na het stopzetten van TOM, het beursbedrijf over een sterke balans beschikt die met een oorlogskas van 1,4 miljard euro nieuwe overnames mogelijk maakt en tot slot rekenen de marktvorsers op een goed derde kwartaal, waarin Euronext profiteert van een makkelijke vergelijkingsbasis.

Een aantrekkelijke overnameprooi voor Euronext is volgens ING Trayport, wat zo'n 5 euro per aandeel kan opleveren.

In het tweede kwartaal wist Euronext volgens ING ook al positief te verrassen, met een EBITDA van 79,2 miljoen euro, een meevaller van 5 procent.

De analisten van ING verhoogden hun omzetramingen voor Euronext voor dit jaar en de twee opvolgende jaren met 3 tot 9 procent.

3 jaar 3 maanden geleden

Société Générale heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 18,00 naar 16,00 euro en handhaafde het advies op Houden. Dit bleek maandag uit een rapport van de Franse bank.

"We vrezen dat de prijsverlagingen van Whole Foods Market een eerste signaal zijn van een veel heviger gevecht tussen Amazon en Wal-Mart", aldus de analisten van Société Générale, die rekening houden met een flinke verslechtering van de marktomstandigheden. Ahold Delhaize heeft slechts beperkte overlap met de regio's waarin Whole Foods Market actief is, maar toch zullen de prijsacties vermoedelijk voor een domino-effect zorgen, denken de marktvorsers.

Dit zou vermoedelijk ook betekenen, aldus de analisten, dat Ahold Delhaize de synergievoordelen van 350 miljoen euro die het in Amerika kan behalen, zal moeten investeren.

Daarnaast verlaagden de analisten hun winstraming met 6 procent vanwege wisselkoerseffecten, wat de koersdoelverlaging tot gevolg heeft.

Société Générale waarschuwde bovendiendat de huidige consensus voor Ahold Delhaize mogelijk te optimistisch is en voor volgend jaar en 2019 met 8 procent neerwaarts moet worden bijgesteld.

Pagina's

Abonneren op Aandelentips, voor U gelezen

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top