Bank of America zet Air France-KLM op verkooplijst

maandag, 27 maart, 2017 - 17

Bank of America Merrill Lynch heeft het advies voor Air France-KLM verlaagd van Kopen naar Underperform met een koersdoel van 6,50 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Net als Air France-KLM haalde analist Mark Manduca ook IAG van de kooplijst en zette het aandeel op Underperform.

"Lange afstandsmaatschappijen hebben dit jaar 34 procent beter gepresteerd dan korte afstandsmaatschappijen in Europa, maar we denken dat het sentiment ten gunste van de Noord-Atlantische markt zal matigen in de komende paar maanden", aldus Manduca in zijn commentaar. Juist deze markt is volgens de analist heel belangrijk voor de winst van de sector.

Amerikaanse maatschappijen die op de transatlantische routes vliegen zijn volgens Manduca een stuk minder optimistisch gestemd dan hun Europese sectorgenoten vanwege de drukke op het zakelijke segment en de initiatieven van prijsvechters in het toeristische segment.

Manduca vindt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen een meer betrouwbare indicator dan de Europese, omdat zij meer en vaker data verstrekken.

Overigens werd Bank of America wel optimistischer over prijsvechter Ryanair. Het advies voor dit aandeel ging van Underperform naar Neutraal.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top