Beleggingsexperts blijven somber gestemd.

woensdag, 5 juli, 2017 - 12

Beleggingsexperts blijven somber gestemd. Dit constateerde analist Corne van Zeijl van Actiam op basis van zijn maandelijkse enquête onder experts.

"Het hele jaar, afgezien van januari, zijn de experts al somber geweest voor de AEX. Pas de laatste maand lijkt het een beetje uit te komen. De AEX daalde met 3,1 procent, geen drama, maar toch ook niet iets om vrolijk van te worden", aldus Van Zeijl.

Van de deelnemende experts aan de enquête is slechts 20 procent optimistisch gestemd. Verder is 41 procent neutraal gestemd en 39 procent pessimistisch.

"Een van de belangrijkste reden om somber is dit keer de verwachte rentestijging, omdat centrale bankiers minder gaan stimuleren", legde Van Zeijl uit. Het aanstaande winstseizoen zien de experts evenwel met vertrouwen tegemoet.

Ahold favoriet

Voor juli zijn de beleggingsexperts vooral positief gestemd over Ahold Delhaize. "Met stip bovenaan", aldus Van Zeijl. Verder zijn de experts ook te spreken over de kansen voor Galapagos. Minst geliefd is Gemalto, zonder dat hiervoor een specifieke verklaring wordt gegeven, terwijl de experts verwachten dat de overnamepremie bij Unilever en AkzoNobel er uit zal lopen.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top