Bryan Garnier heeft een neutraal advies op Unilever

donderdag, 13 oktober, 2016 - 21

Unilever heeft in het derde kwartaal van dit jaar conform verwachting te maken gehad met een groeivertraging. Dit stelde analist Virginie Roumage van Bryan Garnier in reactie op de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern.

Roumage merkte op dat de onderliggende omzetgroei in het afgelopen kwartaal vertraagde ten opzichte van de eerste helft van het jaar, toen de onderliggende omzet nog met 4,7 procent steeg. Dit viel volgens de analist te verklaren door achterblijvende resultaten bij de divisies Home Care en Personal Care. De tak Refreshments liet volgens de marktvorser juist een "goed momentum" zien, terwijl er zwakke resultaten waren verwacht.

De analist denkt dat de prestaties in China zorgden voor een groeivertraging binnen Home Care. "In het land is een felle prijsstrijd gaande door lokale merken en er is sprake van voorraadafbouw in verband met de aanhoudende snelle overgang naar e-commerce", aldus Roumage.

In het afgelopen kwartaal boekte Unilever een 0,1 procent lagere omzet op 13,4 miljard euro, hetgeen volgens Bryan Garnier "grofweg" in lijn met de verwachting was.

Bryan Garnier heeft een Neutraal advies op Unilever met een koersdoel van 43,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel kort na opening van de beurs 1,9 procent lager op 39,95 euro.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top