Cijfers Philips moeten flink verbeteren

maandag, 24 april, 2017 - 13

Philips heeft in het afgelopen kwartaal conform verwachting gepresteerd, maar moet hard werken om aan de doelstellingen voor dit jaar te kunnen voldoen. Dit stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers maandag tegenover ABM Financial News in een reactie op de kwartaalcijfers van het van origine Eindhovense technologiebedrijf.

Versteeg sprak van "redelijke" cijfers, die overwegend conform de verwachtingen lagen. Evenwel wees de marktvorser erop dat Philips in het afgelopen kwartaal de eigen doelstellingen vooralsnog niet kon waarmaken. Het Eindhovense bedrijf mikt op een stijging van de aangepaste EBITA-marge van 100 basispunten per jaar, terwijl er in het afgelopen kwartaal een verbetering van slechts 90 basispunten werd gerealiseerd. Ook een omzetgroei van 2 procent lag onder de doelstelling van 4 tot 6 procent voor heel 2017, aldus Versteeg. "Niet iedereen zit op deze cijfers te wachten."

Volgens de marktvorser blijft het de vraag of Philips de resultaten kan verbeteren in de komende kwartalen, zeker in het licht van de Affordable Care Act die tot onzekerheden bij ziekenhuizen kan leiden.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top