Deutsche Bank verhoogt koersdoel ABN AMRO

maandag, 12 september, 2016 - 18

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 17,50 naar 19,00 euro, in afwachting van nieuwe doelstellingen die de Nederlandse bank naar verwachting in de komende zes maanden zal formuleren.

De bank handhaaft zijn Houden advies voor de Nederlandse bank, en blijft een voorkeur houden voor sectorgenoot ING, dat volgens de analisten Benjamin Goy, Flora Benhakoun en David Lock betere vooruitzichten heeft.

Deutsche Bank ziet voor ABN AMRO kansen voor volumegroei in zijn buitenlandse zakenbank, hoewel dit ten koste kan gaan van de marges. De analisten zien het als een minpunt dat eerdere groei in het buitenland bij ABN AMRO heeft geleid tot een hoge concentratie van leningen in de energiesector.

Deutsche verwacht dat de leningengroei in de sector energie, grondstoffen en transport weer zal versnellen bij ABN AMRO, wat zal leiden tot meer marktaandeel, nu sommige andere Europese landen hun structured finance en handelsfinancieringen terugschroeven vanwege beperkte ruimte om de balans te vergroten.

De private bank van ABN AMRO draagt daarnaast positief bij aan de waarde van de groep, met sterke marktposities in Nederland, Duitsland en Frankrijk, hoewel verdere groei hier uitdagend is. De analisten voorzien druk op de marges doordat nieuwe regelgeving de verschuiving naar goedkope beleggingsproducten kan versnellen.

Deutsche Bank verwacht dat ABN AMRO de kosten in absolute zin wil verlagen, met name in de rijpere markten waar groeien lastig is. De meeste kostenbesparingen kunnen worden verwacht in Nederland, volgens Deutsche Bank.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top