Deutsche Bank zet Air France-KLM op verkooplijst

woensdag, 7 september, 2016 - 16

Koersdoel neerwaarts bijgesteld tot 3,60 euro. Deutsche Bank heeft het advies op Air France-KLM verlaagd van Houden naar Verkopen bij een neerwaarts aangepast koersdoel van 5,90 naar 3,60 euro. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport over de Europese luchtvaartsector van de Duitse bank.

Deutsche Bank sprak van een aanhoudende periode van zwakte voor de luchtvaartsector in Europa. Hoewel de lagere olieprijzen zich vertalen in hogere winstcijfers, hebben de analisten kritiek op de trage structurele verbeteringen in de kostenbasis van de maatschappijen en waarschuwen ze voor de negatieve impact van overcapaciteit die voor verdere prijsdruk kan zorgen.

De analisten voorzien daarom een uitdagende winter voor de Europese luchtvaartsector. Om de koersen van de aandelen weer te laten stijgen, zullen eerst de structurele kosten, zonder gunstig effect van lagere brandstofprijzen, moeten verbeteren, of de overcapaciteit moeten afnemen.

Deutsche Bank verlaagde woensdag ook de adviezen voor concurrenten van Air France-KLM. Deutsche Lufthansa werd ook op de verkooplijst gezet na een eerder Houden advies terwijl Ryanair en easyJet hun koopadviezen verloren en een Houden advies kregen van de Duitse bank.

International Airlines Group, het moederbedrijf van British Airways, wist zijn koopadvies te behouden, volgens de analisten omdat het aandeel net na het Brexit referendum al in de uitverkoop werd gedaan.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top