Gezondere ontwikkeling vervoerscijfers Air France-KLM

maandag, 9 januari, 2017 - 11

Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal iets beter dan verwachte vervoerscijfers gepresenteerd, waarbij de cijfers over december een gezondere trend lieten zien ten opzichte van oktober en november. Dit stelde analist Jack Diskin van Goodbody maandag in een rapport.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 6,4 miljoen passagiers, een stijging van 4,8 procent op jaarbasis. Daarmee kwam de groei van het aantal passagiers in het vierde kwartaal van vorig jaar volgens Goodbody uit op 4 procent, terwijl Diskin uitging van een groei van 2 procent.

Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 5,5 procent. Diskin wees wel op een ietwat scheve vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, vanwege de aanslagen in Parijs in november 2015. De impact van de aanslagen werden toen geschat op 50 miljoen euro, zo merkte Diskin op.

Air France-KLM liet volgens de analist in Azië de grootste groei op jaarbasis zien, hetgeen niet als een verrassing kwam in het licht van de hogere bezettingsgraad. Enkel in het Midden-Oosten/Afrika werd een lagere bezettingsgraad gerealiseerd.

Al met al lieten de vervoerscijfers over december volgens Diskin een gezondere ontwikkeling zien ten opzichte van oktober en november. Evenwel wacht de marktvorser op signalen dat de bezettingsgraad verder zal verbeteren gedurende het lopende kwartaal als gevolg van een onderliggende verbetering van de markt.

Goodbody heeft een verkoopadvies op Air France-KLM.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top