ING haalt PostNL van favorietenlijst Benelux

woensdag, 9 augustus, 2017 - 09

ING heeft PostNL van de favorietenlijst met aandelen in de Benelux gehaald, omdat regelgeving bij het postbedrijf voor grote onzekerheid blijft zorgen. Dit meldde analist Marc Zwartsenburg van ING maandag in reactie op de kwartaalcijfers van PostNL.

Zwartsenburg noemde de resultaten van het postbedrijf in lijn met de verwachtingen, waarbij de volumedaling bij postbezorging van 8,8 procent "acceptabel" was in het licht van de daling van 9,5 procent waar ING vanuit ging.

Gezien de sneller dan verwachte impact van eerdere ACM maatregelen en de ontwikkelingen bij de tak Internationaal, verwacht PostNL voor het onderliggende contante bedrijfsresultaat aan de onderkant van de bandbreedte 220 miljoen tot 260 miljoen euro uit te zullen komen. "Al met al een tegenvallend resultaat", aldus Zwartsenburg. "Onzekerheid op het gebied van regelgeving houdt aan."

Het Besluit Aanmerkelijke Marktmacht kan volgens de analist daarbij voor nog een tegenvaller zorgen, waardoor de impact daarvan groter kan zijn dan nu is meegenomen in de verwachtingen.

Met dat risico in het achterhoofd, haalde ING het postbedrijf van de favorietenlijst voor de Benelux.

ING handhaafde evenwel het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,75 euro.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top