ING verhoogt koersdoel Binck

dinsdag, 7 februari, 2017 - 12

ING heeft dinsdag het koersdoel voor BinckBank verhoogd van 5,25 naar 5,50 euro met een onveranderd Houden advies.

Volgens analist Albert Ploegh verraste Binck in het vierde kwartaal van 2016 met de inkomsten uit de handelsactiviteiten. Daarbij lag het aantal transacties in januari en begin februari nipt boven het gemiddelde van het afgelopen kwartaal. Binck profiteerde volgens Ploegh van het afschaffen van de speculatietax in België.

Een structureel herstel van de koers moet volgens de analist echter komen van een "substantiële" groei van het beheerd vermogen. Alex Vermogensbeheer blijft echter kampen met tegenwind. Daar staat volgens Ploegh tegenover dat de lancering van discretionair vermogensbeheer in België "veelbelovend" oogt.

Binck Laten Beleggen is een online individuele portefeuillebeheerpropositie die discretionair beheer biedt voor vermogens vanaf 25.000 euro. De broker streeft naar een combinatie van risicobescherming en rendement en rekent een jaarlijkse beheervergoeding van 0,60 procent.

Volgens ING heeft Binck in België met de nieuwe vermogensbeheerdienst de wind in de zeilen dit kwartaal.

Waar Ploegh zijn taxaties voor de omzet van Binck licht verhoogde, werd de analist voorzichtiger over de kostenontwikkeling van de online broker. Binck rekent op een stijging van de kostenbasis van 3 tot 4 procent voor dit jaar.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top