ING verlaagt koersdoel Aegon

zaterdag, 20 augustus, 2016 - 15

Koopadvies voor verzekeraar gehandhaafd.

ING heeft het koersdoel op Aegon verlaagd van 6,40 naar 4,80 euro, maar handhaafde het koopadvies op de verzekeraar. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Albert Ploegh naar aanleiding van de halfjaarcijfers van Aegon.

Het aandeel Aegon verloor dit jaar al 30 procent aan beurswaarde en is daarmee een van de slechtst presterende verzekeraars in Europa. "In onze ogen is de onderprestatie buitensporig", zei Ploegh.

Het probleem is volgens de analist van ING dat de waardering van Aegon vooral macro-economisch wordt bepaald. Desalniettemin meent de marktvorsers dat de huidige waardering nog altijd een koopadvies rechtvaardigt.

ING gaat ervan uit dat Aegon tot en met 2018 een gemiddelde dividendgroei van 5 procent per jaar weet te realiseren, ondanks de tegenwind die de verzekeraar ondervindt bij het realiseren van een vrije kasstroom.

Op de komende Amerikaanse beleggersdag zou Aegon de markt volgens ING dan ook moeten overtuigen dat het de huidige tegenwind het hoofd weet te bieden.

ING verlaagde vrijdag desalniettemin de winstverwachting voor Aegon voor de komende jaren met 17 tot 20 procent, vooral vanwege de ontwikkelingen in Amerika.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top