Resultaten PostNL onder verwachting

maandag, 8 mei, 2017 - 13

PostNL heeft in het afgelopen kwartaal iets beneden de verwachting gepresteerd, waarbij de onderliggende ontwikkelingen een gemengd beeld lieten zien. Dit stelden analisten van ABN AMRO maandag in reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

Hoewel het postbedrijf zelf al lagere resultaten voor het eerste kwartaal voorzag, was de daling van het contante bedrijfsresultaat van 18 procent naar 50 miljoen euro toch onder de verwachting van 58 miljoen euro van ABN AMRO. De bedrijfsconsensus ging uit van een contant bedrijfsresultaat van 55 miljoen euro. Daarbij vielen de resultaten in alle divisies, met uitzondering van Internationaal, iets lager uit dan voorzien, aldus ABN AMRO.

Volgens de marktvorsers schoot PostNL tekort vanwege de sterker dan voorziene vergelijkbare daling van de briefpostvolumes. Dit zou mede komen door concurrenten die de volumes zagen stijgen. Volgens ABN AMRO had PostNL niet verwacht dat dergelijke bedrijven via hun eigen netwerken hun post zouden laten bezorgen, maar eerder dat het postbedrijf verantwoordelijk zou blijven voor het aan de deur leveren van poststukken.

De analisten van ABN AMRO uitten bovendien hun bezorgdheid over uitspraken van CEO Herna Verhagen, waarin zij stelt dat PostNL nog steeds vreest voor de gevolgen van mogelijk machtsmisbruik door het postbedrijf.

ABN AMRO heeft een koopadvies op PostNL.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top