Societe Generale verhoogt koersdoel Unilever

woensdag, 22 maart, 2017 - 09

Société Générale heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 50,00 naar 52,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

De analisten van Société Générale gaan in het analistenrapport in op de mislukte overnamepoging van Kraft Heinz. Volgens de analisten is Unilever hierdoor wakker geschud en lijkt de onafhankelijkheid van het levensmiddelenconcern geen zekerheid.

"Unilever moet aandeelhouders opwaarts potentieel bieden op een duurzame manier", aldus Société Générale. De marktvorsers van de Franse bank zijn van mening dat Unilever positief moet verrassen met zijn strategische herziening om het momentum voor het aandeel vast te houden en zo de waarde op te krikken. Lukt dit niet, dan bestaat het risico dat Kraft Heinz later dit jaar opnieuw aanklopt voor een overnamepoging.

In het rapport schetste Société Générale verder de verwachting voor de strategische herziening die in april wordt afgerond. De Franse bank voorziet onder meer een bescheiden aandeleninkoopprogramma, hogere kostenbesparingen en margedoelen, alsook duidelijkheid over de toekomst van de Spreads divisie en CEO Paul Polman.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top