Societe Generale verlaagt advies ING naar Houden

vrijdag, 13 januari, 2017 - 12

Société Générale heeft het koopadvies voor ING verlaagd van Kopen naar Houden, omdat de Nederlandse bank in het verbeterde economisch klimaat naar verwachting minder sterk zal uitblinken. Dit bleek uit een vrijdag gepubliceerd rapport van de Franse bank, waarin ook het koersdoel voor ING werd verlaagd van 16,00 naar 14,50 euro.

Het koopadvies van de afgelopen vier jaar was gebaseerd op het solide leningenboek en de sterke winstontwikkeling, kapitaalbasis en distributiekwaliteit van ING.

In een nieuwe wereld met betere macro-economische omstandigheden, verwachten de analisten Phelbe Pace en Geoff Dawes dat de koppositie van ING zal worden overgenomen door banken die het sterkst ngericht zijn op omzetgroei, het meeste kapitaal genereren en dat kapitaal het beste aanwenden.

ING is volgens Société Générale het meest gediversificeerde maar ook de minst gekapitaliseerde en minst winstgevende bank in de Benelux. Diversificatie was nuttig in de recessie, maar is niet het ingrediënt dat nodig is om de ster te blijven in deze nieuwe marktomgeving, denken de analisten.

Het lagere koersdoel is vooral gebaseerd op een verhoging van de veronderstelde kapitaalkosten van 9,0 naar 9,5 procent. De analisten denken dat ING meer zal moeten betalen voor zijn kapitaal, omdat de solvabiliteit van de bank meer risico loopt dan die van andere banken in de Benelux, naar de mening van Société Générale. Ook hanteren de analisten een hogere doelstelling voor de kapitaalratio van 13 procent, gezien de onzekerheid over kapitaaleisen, waardoor het veronderstelde kapitaaloverschot bij de bank afneemt.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top