Theodoor Gilissen Bankiers verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

woensdag, 21 juni, 2017 - 21

Theodoor Gilissen Bankiers heeft woensdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 23,00 naar 20,00 euro, bij handhaving van het Aanbevolen advies.

Analist Joost van Beek constateerde dat beursgenoteerde supermarktketens een gevoelige tik kregen na het nieuws dat Amazon.com de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market wil overnemen. "Deze aankondiging die een dag na de teleurstellende winstverwachtingen van de Amerikaanse supermarktreus Kroger kwam, heeft tot een koersimplosie van Ahold Delhaize geleid", aldus Van Beek.

De marktvorser merkte daarbij op dat Ahold Delhaize met zijn online vehikels Peapod, ah.nl en bol.com al geruime tijd een omnichannel strategie uitrolt, met een combinatie van online aanbieders en fysieke winkels, zoals Amazon.com die nu ook nastreeft. Niettemin voorziet Van Beek dat als gevolg van de nieuwe stap van Amazon.com de consolidatie in de sector zal versnellen.

De analist verlaagde de winstgroeiverwachting voor Ahold Delhaize. Hij voorziet geen omzetgroei, wat verlies van marktaandeel betekent, en een lichte daling van de winstmarges voor de Amerikaanse activiteiten.

De analist verwacht dat het management van Ahold Delhaize de investeringen in de VS zal verhogen, de voordelen van de fusie tussen Ahold en Delhaize wil uitbreiden, het aandeleninkoopprogramma zal verhogen en nieuwe strategische opties zal onderzoeken, waaronder een verdere krachtenbundeling met retailers in de VS.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top