UBS haalt ING van favorietenlijst

maandag, 4 september, 2017 - 14

UBS haalt ING Groep van zijn lijst van favoriete Europese bankaandelen, na de sterke koersstijging dit jaar, terwijl ABN AMRO wel op de lijst blijft staan. Dit bleek uit een maandag gepubliceerd sectorrapport van de Zwitserse zakenbank.

Beide bankaandelen behielden hun koopadvies.

De analisten meenden dat eerder gesignaleerde thema's voor de bankensector "uitgespeeld" zijn, met name voor de verwachte impact van een stijgende rente, waarvan de eerste 100 basispunten al zouden zijn ingeprijsd.

UBS verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) in 2019 de negatieve depositorente zal schrappen maar de analisten denken dat de positieve impact op de marges van banken beperkt zal zijn. UBS merkte op dat banken die niet sterk van een hogere rente zullen profiteren, zoals ABN AMRO, ook aantrekkelijk kunnen zijn.

Zekerheid over de teruggave van overtollig kapitaal door banken met sterke buffers is er ook niet voor beleggers, waarschuwden de analisten, zolang niet duidelijk wordt wat het Bazels Comité voor het bankentoezicht besluit over het zogenaamde Basel IV-pakket van kapitaaleisen. Dat besluit volgt mogelijk pas in 2018.

Ook moet er nog meer duidelijkheid komen over wat de gevolgen zijn van de nieuwe boekhoudstandaard IFRS 9. Die kan "lelijk" uitvallen en leiden tot veel volatielere winstcijfers voor banken ten tijde van een economische recessie, verwacht UBS.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top