UBS verhoogt koersdoel ING

maandag, 6 februari, 2017 - 11

UBS heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 14,60 euro naar 15,10 euro, met handhaving van het koopadvies, op basis van hogere verwachte rentebaten. Dit bleek uit een maandag gepubliceerd rapport van de Zwitserse zakenbank.

Analist Anton Kryachok denkt dat de consensusverwachting van een groei van de rentebaten tot slechts 1 procent in 2017, na een groei van 5 procent in 2016, te behoudend is. Hij rekent op een groei van circa 3 procent, dankzij aanhoudende gezonde volumegroei van 3 tot 4 procent en min of meer stabiele marges.

Zijn winstramingen zijn hierdoor 7 tot 8 procent hoger dan de consensusverwachting en de marktvorser verwacht dat de aandelenkoers hiervan zal profiteren, als ook andere analisten hun ramingen opwaarts gaan bijstellen.

Volgens Kryachok is de markt te negatief over de margevooruitzichten voor de Nederlandse retailbank, op basis van een eigen analyse door UBS op basis van hypotheekrentes en spaarrentes. Dankzij een rentehedge is de winst van ING weinig gevoelig voor marktschommelingen, terwijl UBS ruimte ziet voor ING om de marges op spaarrentes te verbeteren.

De waardering van ING is momenteel niet erg veeleisend, op 10 keer dan verwachte winst in 2018, volgens UBS.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top