UBS zet ArcelorMittal op verkooplijst

maandag, 19 december, 2016 - 16

UBS heeft maandag het advies voor ArcelorMittal verlaagd van Kopen naar Verkopen en stelde het koersdoel eveneens neerwaarts bij van 5,80 naar 5,70 euro. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Zwitserse bank.

Volgens analisten van UBS zullen de marges in de staalsector in 2017 opnieuw onder druk komen te staan, hetgeen door de markt nog wordt onderschat. Als gevolg zijn de marktvorsers negatief gestemd over de Europese staalsector.

De analisten verwachten dat de marges in de staalsector volgend jaar in het licht van dalende grondstofprijzen met maar liefst 17 procent kunnen krimpen. Bovendien zullen de staalvoorraden stijgen en komt er naar verwachting circa vier miljoen ton aan extra staal de markt op, omdat tijdelijk gesloten fabrieken weer operationeel worden. Dit zal de winstgevendheid van Europese staalproducenten onder druk zetten.

De marktvorsers noemde ArcelorMittal daarnaast een duur aandeel. De waarde van het aandeel reflecteert een lange termijn bedrijfsresultaat (EBITDA) van 74 dollar per ton, lager dan de 85 dollar per ton dat het bedrijf zichzelf voor de middellange termijn als doelstelling heeft gesteld. UBS stelde de verwachting voor het bedrijfsresultaat in 2017 met 15 procent neerwaarts bij naar 5,4 miljard dollar. Daarmee zit de bank 17 procent onder consensus.

De Zwitserse zakenbank verwacht voor ArcelorMittal wel hogere volumes, maar dat dit niet genoeg zal zijn om de margedruk als gevolg van de lagere grondstofprijzen op te vangen.

UBS zette vanwege de marktverwachtingen niet alleen ArcelorMittal op de verkooplijst, maar ook sectorgenoten ThyssenKrupp, Salzgitter en Voestalpine.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top