Unilever valt tegen

donderdag, 26 januari, 2017 - 14

Unilever heeft in het vierde kwartaal duidelijk slechter gepresteerd dan verwacht. Dit zei analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux tegenover ABM Financial News.

De onderliggende omzetgroei van Unilever kwam in het vierde kwartaal uit op 2,2 procent, waar de analist had gerekend op 2,8 procent. "Een veel grotere vertraging dan verwacht." De tegenvaller zat hem volgens Withagen in de volumes, en daar zal het aandeel op worden afgestraft.

In alle regio's "speelt er wel wat", aldus de analist van Kepler Cheuvreux. In de opkomende markten en Europa stonden de volumes onder druk en in Amerika had Unilever last van prijsconcurrentie.

Verder liet CEO Paul Polman van Unilever zich ook weinig bemoedigend uit. "De moeilijke marktomstandigheden die het einde van het jaar bijzonder moeilijk maakten, zullen vermoedelijk aanhouden in de eerste helft van 2017. Tegen deze achtergrond verwachten we een langzame start met een groei die aantrekt gedurende het jaar", aldus Polman.

Withagen merkte wel op dat Polman meestal "redelijk negatief" uit de hoek komt, maar dat ook uit de woorden van sectorgenoten van Unilever blijkt dat de marktomstandigheden inderdaad uitdagender zijn geworden.

In heel 2016 was de marge op de kernactiviteiten van 15,3 procent wel een streepje beter dan de 15,2 procent die analisten gemiddeld hadden verwacht en de winst per aandeel was in lijn, voegde Withagen daaraan toe. De analist plaatste echter vraagtekens bij de kwaliteit van de marge, wijzend op lagere marketinguitgaven. "De zwakke omzet gaat op het aandeel wegen", besloot de analist.

Kepler Cheuvreux hanteert voor Unilever een Houden advies met een koersdoel van 39,00 euro.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top