Verkoopsgroei McDonalds stelt teleur

dinsdag, 26 juli, 2016 - 22

McDonald's maakt een slippertje van 4% op Wall Street. De fastfoodreus boekte over het afgelopen kwartaal een winst van 1,45 dollar per aandeel en deed daarmee beter dan de 1,25 dollar waar analisten op gemikt hadden.  ​Dit vertegenwoordigt een winstgroei van 15% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De vergelijkbare omzetgroei (d.i. de groei in de bestaande restaurants, dus zonder rekening te houden met nieuwe restaurants) bedroeg 3,1%, wat achterbleef op de prognose van 3,6%. Oorzaak van het zwakke cijfer is de VS, waar de verkoopsgroei slecht 1,8% bedroeg, tegenover meer dan 5% het kwartaal voordien. De groei koelt dus af, wat beleggers zorgen baart en het aandeel onder druk zet. De vorige kwartalen profiteerde McDonald's nog van het feit dat het haar ontbijtmenu voortaan de hele dag door verkoopt.

McDonald's geeft verder aan dat het de komende tijd 4 000 van haar restaurants, die nu nog zelf worden uitgebaat, zal overlaten aan franchisenemers. Doel is dat 95% van haar restaurants op die manier worden gerund. Bij franchise ontvangt McDonald's een percentage van de omzet, wat haar inkomsten veel stabieler maakt.

De analisten van KBC Asset Management blijven neutraal over het aandeel. De groei van het bedrijf is matuur maar de sterke kasstromen en dito wederinkoop van aandelen zorgen ervoor dat McDonald's zelfs in moeilijke jaren consistent winstgroei kan boeken, ook al ligt die doorgaans 'slechts' tussen 5 en 10%.
 

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top