Volgende fase colitis-studie Galapagos positief

vrijdag, 9 december, 2016 - 12

Galapagos heeft een positief signaal afgegeven met de berichtgeving dat het kandidaatmedicijn filgotinib nu ook is toegediend aan de eerste proefpatiënt voor de behandeling van colitis ulcerosa. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers vrijdag tegenover ABM Financial News.

Het biotechbedrijf uit Mechelen liet donderdagavond weten gestart te zijn met de fase 2b/3-studie in colitis ulcerosa, waarvoor Galapagos een mijlpaalbetaling van de Amerikaanse partner Gilead Sciences kreeg van 10 miljoen dollar.

Volgens Van Beek is het nieuws onderdeel van een continu proces in een sterk samenwerkingsverband met Gilead. "Galapagos krijgt toch telkens maar weer betaald, waardoor het zicht op langetermijninkomsten goed is", aldus de analist, die bovendien opmerkte dat het bedrijf hiermee eveneens de cashburn onder controle houdt. "Nieuw kapitaal ophalen op de beurs lijkt voorlopig niet nodig."

Volgens Van Beek moeten beleggers nu vooral wachten op de eerste resultaten van de studie. Hoe lang dit proces duurt kon de marktvorser niet zeggen, vooral omdat dit per medicijn en testgroep verschilt.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Aanbevolen advies op Galapagos met een koersdoel van 75,00 euro.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top