winst ING Groep daalt door reorganisatie

dinsdag, 31 januari, 2017 - 20

ING Groep zal donderdag een sterke winstdaling bekendmaken over het vierde kwartaal van 2016, vanwege een reorganisatielast, terwijl de onderliggende winst profiteert van hogere fees en solide rente-inkomsten. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die is ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen op een nettowinst van 328 miljoen miljoen euro voor ING Groep, tegen 819 miljoen een jaar eerder. De winst werd gedrukt door een grote reorganisatielast die een verwachte negatieve impact heeft van 818 miljoen euro. ING gaat onder andere in België het aantal bankfilialen sterk inkrimpen als onderdeel van een nieuwe grote efficiëntieslag.

De rentebaten stegen naar verwachting met 4 procent tot 3,31 miljard euro, tegen 3,17 miljard een jaar eerder. De rentebaten worden gesteund door organische groei en lagere spaarrentes in Nederland.

Omdat ING in het vierde kwartaal de spaarrente niet veel verder verlaagde, hield de bank volgens analisten van Deutsche Bank wat kruit droog om margedruk te compenseren in 2017. De leningengroei zal mogelijk wat lager zijn dan in voorgaande kwartalen, vanwege extra aflossingen op hypotheken in Nederland in december.

De totale inkomsten worden geraamd op 4,21 miljard euro, tegen 4,04 miljard een jaar eerder. ING profiteert van stijgende fees en commissie-inkomsten in zijn Challenger-markten, waarvan Duitsland de grootste is.

De voorzieningen voor slechte leningen bleven naar verwachting laag. ING deed het op dit punt al zes kwartalen op rij beter dan verwacht.

De onderliggende winst voor belastingen komt naar verwachting uit op 1,46 miljard euro, een stijging met 22 procent vergeleken met de 1,20 miljard euro van een jaar eerder.

Verschillende analisten verlaagden de afgelopen tijd hun adviezen voor ING, omdat de verwachtingen voor een gestage winstgroei en geleidelijk oplopend dividend in de koers zouden zijn ingeprijsd.

Aandeel: 

Pagina's

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top