Stap 5. Koop dat eerste aandeel

Vooraleer u uw eerste aandeel koopt

Hé we zijn net zo enthousiast als u bent, u bent klaar om eigenaar van een aandeel te worden. Maar voordat u op de deur van Mr. Market gaat kloppen, houd u best rekening met enig perspectief.

Ten eerste, dit is slechts een van vele aandelen die u zal bezitten. Dat wil zeggen, u wilt beleggen in slokjes, niet slokken. Uw eerste aankoop moet zo klein zijn in omvang als gewaagd in durf. Ten tweede, vergeet niet dat uw eerste belegging ook een leerervaring is. Zoals elke vakman u zal vertellen, is er geen betere manier om het te leren dan door het te doen.

Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap. En dat is wat wij u aanbevelen: koop één aandeel van uw favoriet bedrijf. Slechts één. Dit aandeel leert u meer over het leven als belegger dan we ooit konden hopen. Volg het. Leer het kennen. Lees de kwartaalcijfers, luister naar de nieuwsberichten en zie hoe de dagelijkse schommelingen van de aandelen u beïnvloeden. Bij de aankoop van toekomstige aandelen moet u de kosten en commissies voor het verhandelen onder de 2%, maar we laten dat zo voor je eerste aankoop.

 

De passieve beleggers beste vriend

Hoe vaak heeft u iemand horen vragen, "Hoe zou de markt het doen vandaag?" Maar wat is "De markt?" En hoe kunnen we weten hoe het ging? Het antwoord weerspiegelt gewoonlijk de omvang van de prestaties van een index--zoals de Dow Jones Industrial Average of de Standard & Poor's 500 --in plaats van de markt als geheel.

Wat alle indexen gemeen hebben, is dat de waarde van de index proportioneel wijzigt tot de waarde van de aandelen in de index. Dus wanneer de index stijgt, is de totale waarde van de aandelen in de index gegroeid door een evenredig bedrag, en vice versa.

En u kunt beleggen in deze indexen--via indexfondsen. Deze fondsen lijken de markt niet te verslaan. Dat klinkt niet verleidelijk op het eerste gezicht, maar overweeg de voordelen:

 

Voordelen van indexfondsen

1. Instant diversificatie: wanneer u in een indexfonds investeert, hebt u in één klap uw geld verdeeld over industrieën, markten, valuta's en landen. Uw risico in het proces is aanzienlijk verminderd.

2. lage kosten: indexfondsen hebben veel lagere kosten dan actief beheerde beleggingsfondsen. De gemiddelde actief beheerde Amerikaanse Fondsen kosten de beleggers 0,74% voor het privilege van het bezitvan aandelen. Ondertussen draagt het Fonds Vanguard 500 Index (VFINX), een expense ratio van slechts 0,17%. Het verschil in de loop van de tijd is enorm.

3. superieure retour: volgens eigen onderzoek, verslaan slechts 42% van de actief beheerde fondsen de S & P-500 over de afgelopen 10 jaar. Talrijke studies tonen aan dat u waarschijnlijk slechter presteert door te investeren in een typische Wall Street-aandeel. En zoals we zojuist vertelden, u zal veel meer betalen voor dat voorrecht.

Geen wonder dat we denken dat indexfondsen het fundament van uw portefeuille moet zijn. Maar nu adviseren wij gewoon dat u voor elke dollar die u in individuele aandelen stopt, evenveel in een indexfonds stopt.

 

Over dat aandeel

Ja, we houden van indexfondsen, maar wij geloven ook dat iedereen ten minste één aandeel moet bezitten (en uiteindelijk ten minste 15 om uw risico te verminderen en uw kansen te verhogen op succes). Waarom? Nou, het is leuk (echt!). Door het bezit van een aandeel, heeft u uw eigen stukje geschiedenis en u kunt uit de eerste hand getuigen over de kracht van het kapitalisme en ondernemerschap op het werk.

Maar net zo belangrijk, als u de markt wilt verslaan, kunt u dat niet door alleen gewoon te investeren in indexfondsen. Uw doel is in feite voor elk aandeel die u koopt beter te presteren dan de index. Dus maak je klaar en heb plezier op weg naar returns die de markt verslaan.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top