1.1. Inleiding: Hoe de hartslag van de financiële markten meten met marktindicatoren

Zijn de beurzen niet te sterk gestegen? Of net niet te hard gedaald? Is dit nu het moment om in te stappen? Houdt de markthausse nog langer aan? Marktindicatoren leren de belegger wat de gezondheidstoestand is van de markt.

Amerikaanse institutionele beleggers noemen marktindicatoren terecht “market breath indicators”. Raakt de beurs niet buiten adem? Heeft de index nog genoeg adem voor een volgende stijging? Maakt euforie niet langzaam plaats voor angst bij de beleggers? Marktindicatoren kunnen het u leren. Markindicatoren zijn statistische overzichten van de markt in zijn geheel.

Met marktindicatoren meet de belegger de sterkte of de zwakte van de markt. Heel wat marktindicatoren zijn beschikbaar via het Internet en geven beleggers duidelijke inzichten mee. Deze marktindicatoren zijn goede hulpmiddelen om de markt te timen. Ze tonen duidelijk aan in welke periodes de belegger zijn posities best opbouwt en wanneer de belegger best even cash posities aanhoudt.

In dit dossier vindt u 10 duidelijke marktindicatoren. Zij helpen u op weg om de markt in te schatten. Deze 10 marktindicatoren raadplegen is een “weekly must” voor iedere actieve belegger.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top