03. Aandacht voor winstgroei

We gaan voor winstgroei

De beurs geeft aandacht aan aandelen met gedegen winstgroei. Dit zijn meestal geen zeer goedkope aandelen. We zijn van mening dan winstgroei belangrijker is dan een hoge omzetgroei
 
Bedrijven met een hoge verwachte winstgroei worden in veel gevallen gedreven door factoren zoals operating leverage (een meting hoe omzetgroei zich vertaald in groei van de operationele inkomsten), aantrekkende winsttrends, kostenbesparingen of lagere voorzieningen.
 
We kopen geen aandelen voor een paar maand, zelfs niet voor een paar jaar. We kopen feitelijk zonder concreet winstdoel of intentie om te verkopen. Dit klinkt misschien absurd maar we kopen de aandelen omdat we geloven in het bedrijf. Maar we willen wel dat het bedrijf groeit. Ja, de omzet mag groeien maar bij voorkeur de winstgroei.
 
Stel dat de omzet van een bedrijf jaarlijks groeit met 5%. Het bedrijf is echter bij de pinken en slaagt er in om ieder jaar 7% meer winst te realiseren bij een omzetgroei van 5%. Wel, 7% houdt een winstverdubbeling in na 10 jaar en een winstverviervoudiging na 20 jaar. En bijgevolg ook een reële kans op een koersverdubbeling of verviervoudiging na 10 en 20 jaar. Deze bedrijven zoeken wij bij Beursanalist op. En ze bestaan.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top