04. Stabiel management en personeel

Mensen zijn doorslaggevend

«Het financieel denken evolueert in een terechte richting. Meer en meer houden bedrijfsanalisten rekening met de menselijke factor. Voorheen is voornamelijk rekening gehouden met de pure cijfers (winst, kasstroom) om de waarde en toekomst op langere termijn van een bedrijf in kaart te brengen. Meer en meer is de overtuiging gegroeid dat de mens uiteindelijk van doorslaggevend belang is 

voor het succes van het bedrijf.» Dit zijn de afscheidswoorden van prof. Wim Van Looy. van de Universiteit Hasselt. De nagel op de kop.
 
Een bedrijf analyseren en waarderen doe je niet enkel op basis van cijfers. Ook het management en de medewerkers spelen een grote rol. Hoe stabiel is het management? Ieder jaar een andere CEO? Een personeelsverloop van 10% per jaar? Ook deze cijfers zijn belangrijk. En deze cijfers vind je niet onmiddellijk terug in de balans. Wij van Beursanalist graven wat dieper en dan vind je deze cijfers - en belangrijker de evolutie van deze cijfers. Wat ons betreft, minstens even belangrijk als een goede koers-winst verhouding.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top