05. Defensieve sectoren, geen cyclische sectoren

Wat zijn defensieve sectoren en wat zijn cyclische sectoren?

Cyclische aandelen hebben als eigenschap dat ze evolueren in fasen, volgens de macro-economische cycli. Deze waarden halen direct voordeel uit economische groei maar ondervinden negatieve gevolgen van een stabilisering of daling van de groei. Bij de cyclische waarden zitten onder meer de basisindustrie en de mijn- en metaalindustrie.
 
Defensieve aandelen vindt men terug in sectoren die weinig impact ondervinden van de economische conjunctuur. De voedings-, de distributie- en de farmaceutische sector zijn daar voorbeelden van.
 
Bij BeursAnalist  - we zijn al wat ouder, gepokt en gemazeld - geven we de voorkeur aan defensieve sectoren. OK, wat saaier misschien maar ook wel wat stabieler. En voor de gemoedsrust is het ook wel goed.

Goed slapen

Goed slapen is belangrijk. Cyclische aandelen durven wel grote koerssschommelingen op te tekenen. Dit is minder het geval bij defensieve sectoren. We geven dan ook de voorkeur aan defensieve sectoren. Akkoord, dat is wat saaier maar op de lange termijn maakt het weinig uit. 
 

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top