06. Volg de grote leiders

Neen, dit is geen slogan van Mao-aanhangers of andere neo-communisten. Een leider is doorgaans een persoon, die reeds een aantal zaken gerealiseerd heeft en zaken kan bewerkstelligen. Zo is het ook bij bedrijven, al dan niet beursgenoteerd. In iedere sector zijn er bedrijven, die marktleider zijn of de uitdager van die ene markleider. En daarnaast heb je een hoop volgers.

De marktleiders hebben doorgaans reeds het grootste deel van de markt in handen, zijn reeds gestructureerd en kunnen investeringen reeds ombuigen in omzet- en winstgroei.

Een belegging in marktleiders  is doorgaans minder volatiel dan een belegging in een jong bedrijf of startup. Het risico is doorgaans een pak lager.

Zo geven we de voorkeur aan de biotechbedrijven Amgen en Biogen boven Thrombogenics of Ablynx. Zo verkiezen we BMW boven Tesla ... . Akkoord, het zijn minder spannende namen en niet de ultieme tips. Nogmaals, we gaan voor zekerheid of liever, zoveel mogelijk zekerheid. En dat is beleggen: de risico's afwegen tegen de voordelen. Een aandeel kopen is net als het kopen van een wagen. Je informeert je grondig, het is immers een investering voor jaren. Ook hier zoek je "bedrijfszekerheid". Je geeft de voorkeur aan een goed merk.

Ook wij geven de voorkeur aan betrouwbare merken, lees: de marktleiders.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top