07. Big is beautiful

"Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd" is een gekend volksgezegde. Sorry, maar daar hebben wij lak aan. Kleine beurskapitalisaties nemen we niet op in de portefeuille. Centjesaandelen, obscure internetaandelen en consoorten laten we links liggen, hoe aantrekkelijk ook. Geef ons maar een goed bedrijf met een marktkapitalisatie van minimaal 250 miljoen euro of dollar.

De wereld is voortdurend in verandering. Nieuwe wetgevingen, sectoren die verdwijnen of zich snel moeten aanpassen, ... Grotere bedrijven beschikken over grotere reserves om in te spelen op grote veranderingen in hun markt of in de wereld.

Een andere reden zijn de professionele beleggers. Fondsbeheerders zijn niet geïnteresseerd in kleine marktkapitalisaties. Indien zij een grote positie willen verkopen, kan dit zorgen voor forse koersschommelingen.

Ook kan het dagen of zelfs weken duren vooraleer zij een grote positie in een klein bedrijf kunnen liquideren. Grotere beleggers geven dan ook de voorkeur aan grote marktkapitalisaties.

Grotere bedrijven worden dan ook meer opgevolgd door fondsbeheerders. Meer informatie is voor handen. En de liquiditeit is beter. 3 goede redenen voor ons om voor grotere bedrijven te gaan.

 

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top