08. Analisten en fondsen

"In de dagelijkse praktijk is de waarde van een aandeel daarom wat de gek ervoor geeft. Waarom zouden we anders elke dag zoveel miljarden moeten verhandelen als iedereen al wist wat de waarde van het aandeel is? Meningsverschillen over hoe de toekomst eruit ziet, maken een markt." stelde Arnout van Rijn, columnist bij de Telegraaf.

De waarde van een aandeel is gelijk aan de contante waarde van de toekomstige kasstromen en dat is waarschijnlijk wel ook waar op de lange termijn. Kwaliteit komt vroeg of laat bovendrijven. 

De analisten van grotere beurshuizen hebben een grote invloed op de beurskoersen. Indien alle analisten het aandeel op "verkopen" zetten, dan is de kans gering dat het aandeel fors stijgt. En als de grote fondshuizen besluiten het aandeel uit hun fondsen te gooien, dan mag de belegger zich in de komende maanden aan fors dalende koersen verwachten.

Vandaar dat we het ook wel belangrijk vinden om onze mening even af te toetsen aan deze van de analisten af te toetsen. Ook kijken we na of fondsbeheerders hun posities in het aandeel opbouwen of eerder afbouwen.  We hebben niet alle wijsheid in pacht en zijn niet te beroerd om toe te geven dat we onze mening ook durven aftoetsen.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top