Sell in may?

We zijn reeds een eind in mei. "Sell in may and stay away." is een oud beursgezegde. Klopt het? Ook nu stellen we vast dat de teneur begin 2016 eerder negatief is. Slaat het beursgezegde wederom toe?
 
Neen. De beurs timen is bijzonder moeilijk, zelfs voor de professionele beleggers, laat staan de kleine belegger. Eenieder, die u zegt dat hij of zij de marktbodem of beurstop kan voorspellen, liegt u waarschijnlijk voor.
 
En hoe vervelend ook om te moeten toezien op een dalende beurs, het blijft beter de storm uit te zitten. En dat kan je met kwaliteitsaandelen.
 
Wanneer trader zeggen "Sell in May and go away", bedoelen ze eerder "Zet u even aan de zijlijn". Het klopt dat de volumes eind mei eerder aan de zwakke kant zijn. De Wall Street jongens gaan immers ook richting kust. En met lagere tradingvolumes kan de volatiliteit toenemen.
 
Indien u in 2014 verkocht in mei, liet u 7,12% aan uw neus voorbijgaan. 7,12% is de beursstijging van S&P500 index van mei tot eind oktober. In 2013 was dit zelfs 9,95%. En in 2015 7,89%. Zitten blijven loont, althans op de beurs.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top