Blog van Luc

Wat zijn de gevolgen van robotisering voor beleggers?

Stevent de wereld dankzij de vooruitgang in automatisering af op een samenleving met dystopische trekjes ? Of ziet de toekomst er juist rooskleurig uit? Alice Leedale, strateeg fixed income bij Schroders, beschouwt de gevolgen van robotisering en de implicaties daarvan voor beleggers.

De sombere kant van de robot

Verbijsterende passiviteit op creditmarkten

Verbijsterende passiviteit op creditmarkten

 

Het Credit-team van Robeco ziet een scala aan onevenwichtigheden die jarenlang kunnen aanhouden, maar ook ineens kunnen corrigeren. Het team maakt zich nog steeds zorgen over de passiviteit en de hoge waardering van de markten. Het realiseert zich echter dat die situatie nog lange tijd zo kan blijven. Er is nog steeds veel liquiditeit op zoek naar rendement.

 

In het kort

Stilte voor de storm

Het is té rustig op de markten - stilte voor de storm?

Er zijn maar weinig perioden in de geschiedenis waarin de markten nog rustiger waren dan nu. Dat zou beleggers toch te denken moeten geven, waarschuwt Andrew Williams, value-specialist bij Schroders. De wereld is en blijft een onzekere plek. Er is nog altijd een veelheid aan onvoorspelbare krachten aan het werk. Maar het lijkt markten niet te deren. Ze blijven er rustig onder. Misschien is juist dat reden tot zorg...  

 

Het kalmst in 20 jaar

Politieke ontwikkelingen kunnen grote scheuren in wereldeconomie veroorzaken

De veranderingen in het politieke landschap kunnen flinke hindernissen opwerpen voor de handel en de economische vooruitgang in de VS, Europa en het VK. De grootste bedreiging voor de wereldeconomie is fragmentatie, volgens Keith Wade, hoofdeconoom van Schroders. Het uiteenvallen van de huidige open markten in kleine handelsblokken, doordat landen importheffingen opleggen en vrij verkeer van personen aan banden leggen, is in toenemende mate aannemelijk.

Schroders: Waar gaat de inflatie heen?

De meeste centrale banken en beleggers rekenen op een hogere inflatie in 2017. Ben Arnold, Investment writer bij Schroders, analyseert de situatie wereldwijd.

Vooruitzichten voor aandelen uit groeimarkten in 2017

In 2016 herleefden de groeimarktaandelen lichtjes en presteerden in het grootste deel van het jaar zelfs beter dan die van ontwikkelde landen. Op economisch vlak zijn de groeimarkten het dieptepunt voorbij, dat zie je aan indicatoren zoals PMI en industriële productie.

 

Maakt waardebeleggen in 2017 een comeback?

Al een aantal jaren blijven de prestaties van waardeaandelen achter bij groeiaandelen. Maar sinds afgelopen jaar lijkt het tij te keren, schrijft David Brett, investment writer, samen met Kevin Murphy en Andrew Williams, waardebeleggen-specialisten bij Schroders. Belooft 2017 een topjaar te worden voor waardebeleggers?

Schroders stelt groeiprognose wereldeconomie opwaarts bij voor 2017

Voor het eerst in bijna twee jaar heeft Schroders haar wereldwijde groeiprognoses opgewaardeerd. Voor 2016 heeft Schroders de groeiverwachting bijgesteld naar 2,6% (was 2,3%) en voor 2017 wordt een economische groei van 2,8% (was 2,6%) verwacht. De upgrade is het gevolg van het beter dan verwachte herstel van de economische activiteit wereldwijd. De opwaardering voor 2017 is een weerspiegeling van een meer optimistische kijk op de economische groei in de opkomende markten, het VK en de VS. De inflatie zal naar verwachting in 2017 oplopen naar 2,4% (was 2% in 2016).

Twee belangrijke risico’s voor 2017

In afwezigheid van belangrijke publicaties en in een context van een zwakke liquiditeit waren er in de twee laatste weken van 2016 winstnames op de aandelenmarkten van de ontwikkelde landen. Dat was met name het geval in Japan (de Toshiba-affaire) en de Verenigde Staten. De obligatiemarkten van hun kant hebben zich lichtjes herpakt (de Duitse rente op 10 jaar steeg met bijna 0,4% naar 0,16%), terwijl de dollar wat glans verloor t.o.v. de euro. De aandelen uit de groeimarkten, die wat achtergebleven waren sinds de verkiezing van Donald Trump, profiteerden hiervan en ging wat omhoog.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Luc

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top