De grootste beleggers

1. Warren Buffett

Bekend als het "Orakel" van Omaha, Warren Buffett wordt alom gezien als een van de meest succesvolle investeerders in de geschiedenis. Zich baserend op de beginselen van Benjamin Graham heeft hij een persoonlijk miljardenfortuin vergaard, voornamelijk door te beleggen in aandelen en het kopen van bedrijven via Berkshire Hathaway. Beleggers die in 1965 aandelen Berkshire Hathaway hadden gekocht aan $ 10.000 zouden vandaag meer dan $ 50 miljoen bezitten. Onder professionele beleggers en het beleggend publiek is er geen meer gerespecteerd man.

2. Benjamin Graham

Ben Graham blonk uit als belegger en financieel opvoeder. Hij schreef onder andere twee klassiekers van ongeëvenaard belang. Hij is ook algemeen erkend als de vader van twee fundamentele beleggingsdisciplines - veiligheidsanalyse en value investing . 
 

3. Peter Lynch

Peter Lynch beheerde het ‘Fidelity Maggellan Fund’ van 1977 tot 1990. In die periode steeg de waarde van 20 miljoen dollar naar 14 miljard dollar. Nog belangrijker, Lynch overtrof de S&P 500 Index benchmark 11 keer in 13 jaar tijd, met een jaarlijks gemiddelde return van 29%.

Hij is ook bekend als auteur van verschillende boeken waaronder “Once Up On Wall Street” (1989) en “Beating The Street” (1993), beide worden algemeen beschouwd als essentiële lectuur voor elke belegger. Het laatste boek is vertaald en bewerkt door LucVan den Borre en Geert Wellens.

4. David Dreman

David Dreman’s naam is synoniem voor tegendraads waardevolle investeringsstrategieën. Zijn eerste boek, "Contrarian Investment strategie: The Psychology of Stock Market Success"   (1980) is een klassieker. Hij is auteur van talrijke wetenschappelijke artikelen over beleggen in The Journal of Investing, Financial Analysts' s Journal en The Journal of Financial Behavior. Dreman schreef ook de zeer gerespecteerde "The Contrarian" kolom in Forbes magazine gedurende 22 jaar.
 
Geboren: Winnipeg, Manitoba, Canada in 1936
 

5. Philip Fisher

Philip Fisher was een van de meest invloedrijke beleggers aller tijden. Zijn beleggingsfilosofieën, opgenomen in zijn beleggersklassieker "Gewone aandelen en ongewone winsten" (1958) is vandaag nog relevant en wordt wereldwijd bestudeerd en toegepast door professionele beleggers. Het was het eerste boek over beleggen dat ooit werd vermeld in de New York Times bestsellerlijst.
Fisher’s zoon, Kenneth L. Fisher, schreef in zijn column in het tijdschrift Forbes (11 maart 2004) een eulogie voor zijn vader:
 

6. George Soros

George Soros kreeg internationale bekendheid toen hij, in september 1992, 10 miljard dollar riskeerde met een speculatie op de daling van het Britse pond. Hij bleek gelijk te hebben, en in één dag genereerde die handel een winst van $1 miljard- uiteindelijk werd gemeld dat zijn winst op de transactie bijna $2 miljard bereikte. Daardoor is hij bekend als "de man die de Bank of England brak."
 

7. William H. Gross

De "koning van de obligaties", is Bill Gross, ‘s werelds toonaangevende obligatie fondsmanager. Mr. Gross was de oprichter en managing director van de PIMCO familie van obligatiefondsen. In 1996 was hij de eerste portfolio manager opgenomen in de Fixed-Income Analyst Society Inc. (FIASI) Hall of Fame voor zijn belangrijke bijdragen aan de vooruitgang van de obligatie- en portefeuille analyse. Tussen andere beleggerseigenschappen is Gross beroemd om zijn vermogen om zonder aarzeling te veranderen van richting als reactie op veranderingen in de markten.

Copyright 2015 - 2016 - Disclaimer - Over ons - PrivacyContact

Back to Top